Tour 2024: Amaury Capiot te geblesseerd na valpartij, moet in tranen opgeven
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 13 juli 2024 om 13:33

Tour 2024: Amaury Capiot te geblesseerd na valpartij, moet in tranen opgeven

Amaury Capiot heeft de Tour de France in de veertiende rit moeten verlaten. De Belg van Arkéa-B&B Hotels ging zaterdag nog wel van start nadat hij in de dertiende etappe zwaar ten val was gekomen in de massasprint, maar al direct na de start moest Capiot het peloton laten gaan. Vooraf zei Capiot al dat hij vreesde voor de bergrit naar Pla d’Adet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het valt allemaal mee, ik heb niet echt breuken”, vertelde Capiot nog voor de camera van WielerFlits, na een nacht waarin hij acht uur kon slapen. “Het is vooral de onderrug die heel veel zeer doet. Aanzetten is moeilijk, maar ik kan trappen. Laten we kijken wat de eerste kilometers brengen. Ik heb sowieso vrees voor vandaag.”

Die vrees werd bewaarheid, want direct na de start hing Capiot al achteraan het peloton en moest hij de rest laten gaan. Met tranen in zijn ogen stapte hij vervolgens in de bezemwagen.

Uitvallers

Etappe:
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.