Tour 2024: Belgisch kampioen Arnaud De Lie blikvanger bij Lotto Dstny
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 09:35

Tour 2024: Belgisch kampioen Arnaud De Lie blikvanger bij Lotto Dstny

Lotto Dstny heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. Kersvers Belgisch kampioen Arnaud de Lie voert het ProTeam aan in La Grande Boucle. Verder staan onder meer Victor Campenaerts en Maxim Van Gils aan de start.

De Lie kroonde zich zondag tot Belgisch kampioen op de weg. In Zottegem was hij onder meer Jasper Philipsen, Jordi Meeus, Tim Merlier en Wout van Aert de baas met een machtige sprint. Ook in de Tour wil de Stier van Lescheret zich smijten in de sprints. De groene trui ziet hij niet meteen als doel, liet hij na het BK weten aan WielerFlits. Het is voor de 22-jarige De Lie zijn eerste deelname aan een grote ronde.

“Arnaud gaat naar de Tour zonder enige druk”, zegt sportief manager Kurt Van de Wouwer in een persbericht. “Het is zijn eerste deelname en we willen hem geen verwachtingen opleggen. Hij gaat naar de Tour om te leren en ervaring op te doen. Natuurlijk zijn er enkele etappes die hem liggen en in de sprints kan hij zijn kans gaan, maar niets moet.”

Maxim Van Gils
Voor Maxim Van Gils wordt het zijn tweede deelname. Hij debuteerde vorig jaar en werd toen, vanuit de vroege vlucht, tweede in de rit naar de Grand Colombier. “Maxim debuteerde vorig jaar geweldig in de Tour en kwam dicht bij een zege. Dit jaar is het doel een ritzege met hem, maar we weten allen dat dit niet gemakkelijk zal zijn.”

Van Gils was dit jaar al derde in Strade Bianche, zevende in Milaan-San Remo, derde in de Waalse Pijl en vierde in Luik-Bastenaken-Luik. In Eschborn-Frankfurt en de Grosser Preis des Kantons Aargau ging hij beide keren met de zege lopen.

De meest ervaren renner in de selectie van Lotto Dstny voor de Tour de France is Victor Campenaerts. De 32-jarige renner maakt zich op voor zijn derde Ronde van Frankrijk. Ook Brent Van Moer stond al twee keer aan de start. Net als De Lie, debuteren Cedric Beullens, Harm Vanhoucke, Sébastien Grignard en Jarrad Drizners in de Tour. Laatstgenoemde, een Australiër, is overigens de enige niet-Belg in de selectie van Lotto Dstny.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.