Tour 2024: Botsen etappes in eerste week met EK-wedstrijden van België en Nederland?
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2024 om 09:22

Tour 2024: Botsen etappes in eerste week met EK-wedstrijden van België en Nederland?

Het belooft een drukke sportzomer te worden, met natuurlijk de Tour de France, olympische wielerkoersen en Tour de France Femmes als hoogtepunten voor alle wielerliefhebbers. Met het EK voetbal in Duitsland is een ander groot sportevenement al enkele weken bezig en dat overlapt grotendeels met de Tour. Nederland en België zijn geplaatst voor de achtste finales, maar botsen die wedstrijden met Touretappes?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het EK-duel van België tegen Frankrijk wordt gespeeld op maandag 1 juli, met de aftrap om 18.00 uur. De Tour de France-etappe van die dag (Piacenza – Turijn) start om 11.15 uur en heeft een geplande finish tussen 16.55 en 17.30 uur. In dat geval is er nog ruim de tijd voor liefhebbers van wielrennen en voetbal om eerst koers te zien en daarna het EK aan te zetten.

De achtste finale van Nederland op het Europees kampioenschap, tegen Roemenië, staat gepland voor dinsdag 2 juli. Ook bij die wedstrijd is de aftrap om 18.00 uur. Op de eerste dinsdag van de Tour rijdt het peloton een serieuze bergrit van Pinerolo naar Valloire, met in de finale de Col du Galibier. De finish is dan gepland tussen 17.05 en 17.40 uur. Mochten de renners ‘langzaam’ rijden, dan wordt dat nog krap met het begin van de voetbalwedstrijd.

Wijziging in tv-schema?
Voor de tv-kijker: op maandag én dinsdag heeft de NOS op NPO1 het wielrennen en het voetbal direct na elkaar gepland. De kans is dus groot dat er een korte (lees: geen) nabeschouwing van de Tour-rit zal zijn. Bij Sporza staat op dit moment de Tour vast ingeroosterd op hoofdkanaal van VRT1. De 18.00 uur-wedstrijden van het EK voetbal worden uitgezonden op VRT Canvas.

Het is nog onduidelijk of de NOS en Sporza de Nederlandse en Belgische EK-wedstrijden voorrang gaan geven op de hoofdkanalen van NPO1 of VRT1, wat mogelijk gevolgen heeft voor de Tour-uitzendingen.

Mochten Nederland en België de kwartfinale, halve finale en/of de finale halen op het Europees kampioenschap voetbal, dan beginnen die wedstrijden allemaal om 21.00 uur. In dat geval zijn de Tour en het EK prima na elkaar te bekijken voor de liefhebbers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.