Tour 2024: Bram Welten haalt tijdslimiet niet, Démare en Cavendish door het oog van de naald
Foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2024 om 18:24

Tour 2024: Bram Welten haalt tijdslimiet niet, Démare en Cavendish door het oog van de naald

Bram Welten heeft de tijdslimiet niet gehaald in de 15e Touretappe naar Plateau de Beille. De sprintaantrekker van dsm-firmenich PostNL moest de hele dag in het verweer, maar zijn strijd mocht niet baten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mark Cavendish kwam vrijwel meteen na de start, op de Col de Peyresourde, als een van de eerste renners in de problemen. De Britse 35-voudige ritwinnaar kreeg meteen andere sprinters zoals Arnaud De Lie, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen en Jasper Philipsen bij zich.

Het was de hele dag afzien voor de renners in de laatste bus, voor aanvang van de slotklim werd hun achterstand al geschat op meer dan een half uur gemeld. Toen werd al duidelijk dat het een close call zou worden om de tijdslimiet te halen. Arnaud Démare hield uiteindelijk 50 seconden over, Mark Cavendish en ploegmaats een minuutje meer.

Nederlander Bram Welten werd dus de enige renner die buiten de tijdslimiet over de aankomst kwam. Welten kwam zo’n drie en een halve minuut te kort en mag dinsdag niet meer van start. Na sprinter Fabio Jakobsen is hij de tweede opgever bij dsm-firmenich PostNL.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.