Tour 2024: Cavendish en Jakobsen binnen tijdslimiet na moeizame openingsrit
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 19:06

Tour 2024: Cavendish en Jakobsen binnen tijdslimiet na moeizame openingsrit

Mark Cavendish en Fabio Jakobsen zijn ruim binnen de tijdslimiet over de finish gekomen van de openingsrit van de Tour de France. De sprinters van Astana Qazaqstan en dsm-firmenich PostNL kenden een moeizame dag door Italië, maar hadden uiteindelijk tien minuten ‘over’ voor de tijdslimiet verstreek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavendish was de eerste sprinter die moest lossen in deze lastige openingsrit, waarna hij werd opgewacht door veel ploeggenoten. Daarvan viel Michele Gazzoli weg, omdat hij door de hitte bevangen was en ziek moest opgeven. Uiteindelijk kwam Cav in het bijzijn van Yevgeniy Fedorov, Davide Ballerini, Michael Mørkøv en Cees Bol over de streep.

De groep van Cavendish raapte onderweg nog drie renners op, want Fabio Jakobsen had het ook heel lastig onderweg. Hij loste later, maar zakte uiteindelijk – samen met ploegmaat Bram Welten – terug in de laatste bus. Ook Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) reed daar rond. Hij viel vorige week nog hard op het BK, maar kon toch starten, al ging dat dus niet van een leien dakje voor de Belg.

Uiteindelijk kwam de tijdslimiet op 49.11 minuut te liggen, maar een secondenspel werd het niet in Rimini. De groep met Cavendish en Jakobsen finishte tien minuten ‘voor tijd’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.