Tour 2024: Cofidis onthult speciaal tenue, maar blijft bij klassieke kleurencombinatie
foto: Cofidis
woensdag 26 juni 2024 om 10:59

Tour 2024: Cofidis onthult speciaal tenue, maar blijft bij klassieke kleurencombinatie

Niet alleen de renners van Alpecin-Deceuninck rijden in de Tour de France in een opvallend tenue. Ook Cofidis heeft gekozen voor enkele wijzigingen. Het tenue bevat nog steeds de kenmerkende kleuren rood en wit, maar de formatie kiest duidelijk voor een ander patroon.

Waar de renners normaal in een overwegend rood tenue – met witte mouwen en letters – rondfietsen, kiest de ploeg nu voor een meer ‘gelijkwaardige’ verdeling tussen de kleuren rood en wit. Op het tenue prijken verder – in het wit – de namen van hoofdsponsor Cofidis en andere partners als Mobel, Look en Ekoï. De ploeg zal ook in de Vuelta a España gebruik maken van deze speciale tenues.

Cofidis rekent de komende weken in de Ronde van Frankrijk op de Fransen Bryan Coquard, Guillaume Martin, Axel Zingle en Alexis Renard, de Spanjaarden Ion Izagirre en Jesús Herrada, de Duitser Simon Geschke en de Belg Piet Allegaert.

Coquard zal in de vlakkere etappes de sprinthonneurs waarnemen, terwijl Martin de aangewezen renner lijkt om een goed klassement te rijden. De Franse filosoof kan het eventueel ook over een andere boeg gooien en op jacht gaan naar ritwinst en de bolletjestrui. Met Zingle, Herrada, Izagirre en de afscheidnemende Geschke beschikt de ploeg over meer potentiële rittenkapers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.