Tour 2024: Dan toch breuken vastgesteld bij Amaury Capiot
Foto: Cor Vos
vrijdag 19 juli 2024 om 08:59

Tour 2024: Dan toch breuken vastgesteld bij Amaury Capiot

Amaury Capiot kwam enkele dagen geleden in het middelpunt van de belangstelling na zijn akkefietje met Maxim Van Gils in de sprintetappe naar Pau. De Limburger van Arkéa-B&B Hotels liet zich uitzakken nadat hij kopman Arnaud Démare had afgezet, waarna hij van zijn lijn afweek en werd aangetikt door Van Gils. Daarbij heeft Capiot enkele breuken opgelopen, zo blijkt nu.

Capiot ging initieel nog wel van start in de rit van de dag nadien. “Het valt allemaal mee, ik heb niet echt breuken”, klonk het toen voor onze camera. “Het is afwachten naar volgende week, wat onderzoeken dan geven. Het is vooral de onderrug die heel veel zeer doet. Aanzetten is moeilijk, maar ik kan trappen. Laten we kijken wat de eerste kilometers brengen. Ik heb sowieso vrees voor vandaag.”

Die vrees bleek terecht, want meteen na de start moest Capiot het peloton laten rijden. De Belg stapte in tranen uit de wedstrijd. Misschien wel even pijnlijk was de verbale strijd die Capiot met Van Gils uitvocht in de media. Van Gils, die een boete van 1500 euro kreeg voor zijn manoeuvre, stelde: “Ik denk dat hij de fout maakt door in slaap te vallen in de sprint. Misschien stond er een mooie dame langs de kant of zo?” En volgens Capiot mocht de straf voor Van Gils dan weer veel zwaarder zijn, en trof hij zelf geen schuld.

Intussen is Arkéa-B&B Hotels met een nieuwe update gekomen. “Na zijn valpartij vlakbij de finish van de etappe in Pau onderging Amaury Capiot verdere onderzoeken. Die brachten een niet-verplaatste breuk aan het heiligbeen aan het licht , alsook een breukje in de linker peri symfyse.” De ploeg kan nog niet zeggen hoelang Capiot buiten strijd is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.