Tour 2024: Debuut van Lenny Martinez komt eerder dan verwacht
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 17:44

Tour 2024: Debuut van Lenny Martinez komt eerder dan verwacht

Groupama-FDJ komt met een toch wel verrassende naam op de proppen voor de komende Tour de France. Lenny Martinez leek zich klaar te stomen voor de Vuelta a España, maar maakt dit jaar al zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De 20-jarige Fransman zal aan de zijde koersen van onder meer David Gaudu, Romain Grégoire en Stefan Küng.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martinez reed vorig jaar met de Vuelta a España al een eerste grote ronde en wist zich meteen te onderscheiden: de piepjonge klimmer werd tweede in de bergrit naar Javalambre en reed vervolgens twee dagen in de rode leiderstrui. Martinez stond dit jaar weer op de planning voor de Spaanse ronde, maar zijn ploeg Groupama-FDJ acht de tijd nu al rijp om hem te laten debuteren in de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Of Martinez ook meteen voor een goed klassement gaat, is de vraag, aangezien David Gaudu ook weer zijn opwachting zal maken in de Tour. De 27-jarige klimmer was al eens vierde in de Tour de France van 2022, maar verzadigd is hij door die prestatie geenszins. De komende editie mikt hij namelijk op nog meer. “Ik droom van het podium”, zei de klimmer van Groupama-FDJ in een interview met L’Équipe.

“Ik heb vorig jaar al met de besten kunnen wedijveren in Parijs-Nice. En het jaar ervoor finishte ik als vierde in de Tour. Eerlijk gezegd is mijn grootste droom winnen, maar ik moet realistisch zijn. Dat wordt heel, heel lastig. Het podium is haalbaarder, al wordt ook dat heel zwaar.”

Vrijbuiters
In de vlakke ritten hoeven we niet veel te verwachten van Groupama-FDJ, al kan de snelle Clément Russo zich wellicht een paar keer mengen in het sprintgeweld. In de overgangs- en bergritten kan de formatie met Martinez, Gaudu, toptalent Romain Grégoire (eerste Tour), Valentin Madouas, Quentin Pacher, Kévin Geniets en Stefan Küng naar hartenlust aanvallen. Die laatste zal zich tevens richten op de twee tijdritten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.