Tour 2024: Deze renners rijden de tijdrit niet in het tijdritpak van eigen kledingsponsor
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 11:20

Tour 2024: Deze renners rijden de tijdrit niet in het tijdritpak van eigen kledingsponsor

Vrijdag staat de eerste tijdrit van deze Tour de France op het menu. 174 renners zullen in actie komen en strijden voor de ritzege. Details zullen het verschil maken, zoals een snel tijdritpak. Een aantal renners kunnen echter niet starten in het tijdritpak van hun eigen kledingsponsor. WielerFlits zet het op een rijtje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Concreet gaat het om de renners die aan de leiding staan in een van de klassementen, waardoor zij de bijhorende trui zullen moeten dragen. Het gaat dus om geletruidrager Tadej Pogacar, groenetruidrager Biniam Girmay, wittetruidrager Remco Evenepoel en Jonas Abrahamsen, de leider in het bergklassement.

Vooral Pogacar en Evenepoel – die dus een tenue van de organisatie moeten dragen – zouden een nadeel kunnen ondervinden, aangezien er van hen verwacht wordt dat ze zullen meestrijden voor de zege in de race tegen de klok. Het is algemeen geweten dat een tijdrit afleggen in het tijdritpak van je eigen ploeg net wat voordeliger is.

In de Vuelta van vorig jaar vertelde Evenepoel, die dus ook niet in zijn regenboogtrui zal rijden, echter dat hij er niet te zwaar aan tilt. “Zo veel trager zijn die pakken van de organisatie niet. Kijk maar naar de afgelopen grote rondes: Jonas Vingegaard won in het geel in de Tour, ik deed dat in de Vuelta ook in de rode trui. Die uitvlucht dat een tricot van de organisatie trager zou zijn, vind ik een beetje kort door de bocht en flauw.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.