Tour 2024: Dit is waarom de gele trui voor het oprapen ligt voor Remco Evenepoel
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 08:45

Tour 2024: Dit is waarom de gele trui voor het oprapen ligt voor Remco Evenepoel

Na de tweede etappe in de Tour de France 2024 staan de eerste vier renners in het algemeen klassement in dezelfde tijd. Dat kan wel eens voor gekke taferelen zorgen, want wie draagt na de sprintetappe van maandag de gele trui?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Omdat Tadej Pogacar, drager van het geel, in dezelfde tijd staat als Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en Richard Carapaz werd een som gemaakt van de posities in de ritten die tot nu toe geweest zijn. Pogacar eindigde, wanneer je de uitslagen in de twee openingsritten bij elkaar op telt, het kortst.

Evenepoel moet na dag twee nog genoegen nemen met de witte trui – foto: Cor Vos

Omdat er tijdens de sprintersrit van maandag niet wordt verwacht dat Pogacar, Evenepoel, Vingegaard of Carapaz tijd zal verliezen, zal er hoogst waarschijnlijk opnieuw een som worden gemaakt van hun posities in de ritten tot dan toe. Momenteel is vooral Evenepoel op basis van posities niet ver verwijderd van de Sloveense klassementsleider.

De voormalige wereldkampioen hoeft in etappe 3 slechts twee posities voor Pogacar over de streep te komen. In dat geval neemt de Vlaming de gele leiderstrui over. De kans dat Pogacar dit laat gebeuren is groot, de Sloveen gaf na de tweede etappe namelijk al aan dat hij hoopte dat Evenepoel het geel had gapakt. Vingegaard en Carapaz moeten respectievelijk elf en veertien posities goedmaken op Pogacar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.