Tour 2024: dsm-firmenich PostNL met speerpunten Jakobsen, Bardet en Onley
Fabio Jakobsen is de sprinter met dienst - foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 16:51

Tour 2024: dsm-firmenich PostNL met speerpunten Jakobsen, Bardet en Onley

De selectie van dsm-firmenich PostNL voor de komende Tour de France is bekend. Binnen de ploeg is er ruimte voor liefst vier Nederlanders, met Fabio Jakobsen, Nils Eekhoff en Tourdebutanten Bram Welten en Frank van den Broek.

Team dsm-firmenich PostNL begint niet met een uitgesproken klassementsrenner aan de Tour en mikt de komende weken vooral op dagsucces. In de sprintetappes hoopt de ploeg met Fabio Jakobsen een rol van betekenis te kunnen spelen. De 27-jarige sprinter, die voorlopig bezig is aan een teleurstellend seizoen, kan in de hectische finales rekenen op steun van Nils Eekhoff, Bram Welten en wegkapitein John Degenkolb.

Jakobsen kan niet wachten om te beginnen. “Ik heb enorm veel zin om mijn eerste Tour de France te rijden voor Team dsm-firmenich PostNL. Ik heb een mooie groep om mij heen voor de sprintetappes, maar we hebben ook zeer sterke renners voor de heuvelachtige en bergachtige ritten. We focussen ons als team op goed samenwerken en zullen strijdlust laten zien in de race. Als we als team op een hoog niveau presteren, denk ik dat we samen een heel mooie wedstrijd kunnen rijden.”

In de ritten die selectiever zijn, is het vooral uitkijken naar Romain Bardet (maakt zich op voor zijn laatste Tour), Warren Barguil, Oscar Onley (eerste Tourdeelname) en de eerder genoemde Van den Broek. “We kijken ernaar uit om weer aan de start te staan van de Tour de France. Dit jaar gaan we alleen voor dagresultaten. Of dat nu in de sprintfinishes is, in de bergen of op het glooiende terrein daartussenin”, blikt coach Matt Winston in een persbericht vooruit.

Dynamische groep
“We hebben een dynamische groep renners die daar helemaal klaar voor is. We zullen op een slimme manier moeten bepalen wanneer en waar we onze energie gebruiken om onze kansen te maximaliseren. In de pure sprints is Fabio onze afmaker, met John, Bram en Nils als zijn laatste lead out-mannen. Het is fijn dat Nils weer terug is na zijn herstel van zijn hersenschudding. Hij is gemotiveerd en klaar om zijn werk te gaan doen in de sprints.”

“In de heuvels en bergen hebben we Romain, Warren, Frank en Oscar bij ons”, vervolgt Winston. “Tegelijkertijd geloven we dat iedereen in de ploeg een rol kan spelen in finales die passen bij hun kwaliteiten, als de omstandigheden juist zijn. We zullen vanaf het begin goed moeten samenwerken, want we kunnen een pittige start verwachten, gevolgd door een aantal mooie sprintkansen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.