Tour 2024: EF Education-EasyPost stuurt sterke vrijbuitersformatie naar Florence
Marijn van den Berg - foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 08:13

Tour 2024: EF Education-EasyPost stuurt sterke vrijbuitersformatie naar Florence

EF Education-EasyPost mikt in de Tour de France op ritzeges. Ook Richard Carapaz, die vorig jaar nog de eindzege ambieerde, gaat in de eerste plaats voor dagsucces. Met Marijn van den Berg zit er ook een Nederlander in de selectie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voormalig Giro-winnaar Carapaz is bezig aan een wisselvallig seizoen. Hij won een rit in de Tour Colombia en Ronde van Romandië, maar gaf op in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Zwitserland. In die laatste ronde, slechts enkele weken voor de Tour, kwam hij vervelend ten val. En dat was nog niet alles.

“Na mijn val in de Ronde van Zwitserland ben ik ziek geworden”, vertelt de Ecuadoraan op de site van EF Education-EasyPost. “Mijn vorm zal later komen, maar ik ga mijn best doen deze Tour. Voor mijn val verliepen de voorbereidingen heel goed. De eerste week zal heel zwaar worden, maar ik ga proberen om er zo goed mogelijk doorheen te komen. Een rit winnen is superbelangrijk. In de vorige edities was ik er vaak dichtbij, dus een rit winnen zou heel belangrijk voor mijzelf zijn. Maar ook voor het team en iedereen die naar dat moment heeft toegewerkt.”

Marijn van den Berg boekte dit seizoen al vier zeges. De sterke sprinter schreef een rit in de Ronde van Catalonië op zijn naam en was twee keer aan het feest in de Région Pays de la Loire Tour, waar hij ook het eindklassement won. Met zijn deelname aan de Tour de France ziet hij een droom uitkomen. “Ik hoop dat ik met het team wat ritten kan pakken”, zegt de 24-jarige renner. “Voor mij persoonlijk zijn er een aantal ritten die me liggen en waar ik me zeker op ga focussen. Daarnaast ga ik de andere jongens helpen om hen in positie te brengen om een rit te kunnen winnen.”

Bettiol, Costa en Healy
De Amerikaanse formatie heeft nog behoorlijk wat pionnen die een etappe zouden kunnen pakken. Zo is er Alberto Bettiol, de kersverse kampioen van Italië. De Toscaan zal de tricolore vooral willen tonen in de eerste dagen van de Tour, die dit jaar immers start in Florence, nabij Bettiols woonplaats Castelfiorentino. De ervaren Rui Costa kan altijd en overal toeslaan. De 37-jarige renner heeft al drie Touretappes op zijn naam en hoewel hij door pech een minder voorjaar kende, lijkt hij net op tijd in vorm voor het Grand Départ. Onlangs kroonde hij zich namelijk tot Portugees kampioen op de weg.

Ook Ben Healy is weer op niveau, bewees hij in de Ronde van Slovenië. De 23-jarige Ier won daar met een van zijn gekende solo’s de slotrit. Nadat hij vorig jaar al een rit pakte in de Giro d’Italia, debuteert hij nu in de Tour. Ook Amerikaans kampioen Sean Quinn maakt voor het eerst zijn opwachting in La Grande Boucle. Zijn landgenoot Neilson Powless, die een moeizaam voorjaar kende met veel ziekte en blessures, is er eveneens bij.

Tot slot, is er nog Stefan Bissegger. De Zwitser zal vooral vrijdag 5 juli met rood omcirkeld hebben in zijn agenda. Dan staat namelijk de relatief vlakke tijdrit naar Gevrey-Chambertin op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.