Tour 2024: Egan Bernal voelt zich al een paar dagen niet fit
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 16:32

Tour 2024: Egan Bernal voelt zich al een paar dagen niet fit

INEOS Grenadiers zit voorlopig een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Kopman Carlos Rodríguez komt nog altijd in aanmerking voor een top 5-notering in het algemeen klassement, maar de ploeg kampt met een kleine corona-uitbraak. Tom Pidcock en Geraint Thomas hebben het virus onder de leden, maar ook Egan Bernal voelde zich de voorbije dagen niet okselfris.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Colombiaan is al een paar dagen verkouden en voelt zich grieperig, zo meldt Het Nieuwsblad. Het is een verklaring voor zijn slechte optreden in de Pyreneeënrit van zondag naar Plateau de Beille. De Tourwinnaar van 2019 kwam al bijzonder vroeg in de problemen, wist nog wel terug te keren, maar moest op de Col d’Agnes definitief passen en kwam uiteindelijk ruim veertig(!) minuten na ritwinnaar Tadej Pogacar over de streep.

De 27-jarige klimmer stond voor aanvang van de tweede etappe door de Pyreneeën nog dertiende in het algemeen klassement, maar is inmiddels weggezakt naar de 21ste plaats, op bijna een uur van geletruidrager Pogacar.

Coronastress 
Bernal is voorlopig niet van plan om de handdoek te gooien, maar zijn ploeg INEOS Grenadiers moest eerder in deze Tour wel al afscheid nemen van Tom Pidcock. De veelzijdige Brit had last van coronaverschijnselen en stapte daardoor uit de wedstrijd. Geraint Thomas heeft ook positief getest op het coronavirus. Omdat de Tourwinnaar van 2018 slechts lichte symptomen heeft, maakt hij nog wel deel uit van het Tourpeloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.