Tour 2024: Fabio Jakobsen moet opnieuw vroeg lossen, Nederlander kan ook Cavendish en co niet volgen
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 16:07

Tour 2024: Fabio Jakobsen moet opnieuw vroeg lossen, Nederlander kan ook Cavendish en co niet volgen

Fabio Jakobsen had het in de openingsrit van de Tour de France al zeer moeilijk en ook een dag later is de Nederlander in de problemen gekomen. Op een klimmetje van de vierde categorie ging hij overboord. Hij rijdt in zijn eentje achter het peloton.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jakobsen had het op de eerste hellingen van de dag al moeilijk, maar kon telkens terugkeren. Op de Côte de Botteghino di Zocca (1,9 km aan 6,3%), een beklimming van de vierde categorie, kwam hij echter wel heel vroeg in de problemen. Hij leek te kampen met kramp. De sprinter van dsm-firmenich PostNL kon de eveneens lossende Mark Cavendish en diens helpers niet volgen. Nils Eekhoff en Bram Welten hebben Jakobsen opgewacht. Het drietal moest op dat moment nog vijftig kilometer overbruggen naar de streep.

Vanochtend stond Jakobsen nog met frisse moed aan de start. “Er werd gisteren al gekoerst. Het was warm en ik kreeg – net als Cavendish – op de eerste klim al een klap van de warmte”, keek Jakobsen voor de camera van WielerFlits nog eens terug op de eerste rit. “Dan is het een overlevingsstrijd, maar dat kunnen wij wel. Het is me niet tegengevallen, maar het viel ook niet mee. Maar goed, het hoort er ook bij. Dat weten we van tevoren.”

“Het is natuurlijk lastig en zwaar, maar het is nu een nieuwe dag. Vandaag zal ik Romain uit de wind houden en op tijd binnenkomen. Dit is voor mij veel te lastig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.