Tour 2024: Fabio Jakobsen moet na lijdensweg strijd staken op weg naar Villeneuve-sur-Lot
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 11 juli 2024 om 13:20

Tour 2024: Fabio Jakobsen moet na lijdensweg strijd staken op weg naar Villeneuve-sur-Lot

De Tour de France van Fabio Jakobsen zit erop. De Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL werd in de twaalfde etappe naar Villeneuve-sur-Lot al bijzonder vroeg gelost uit het peloton en moest al snel de handdoek gooien.

In de heuvelachtige openingsfase vanuit Aurillac werd er slag om slinger gedemarreerd vanuit het peloton en dit bleek funest voor Fabio Jakobsen. De sprinttroef van dsm-firmenich PostNL moest al bijzonder vroeg de rol lossen. Waar hij in de vorige etappes nog werd opgewacht door Bram Welten en Nils Eekhoff, werd hij nu aan zijn lot overgelaten.

Jakobsen reed nog wel een tijdje moederziel alleen voor de bezemwagen uit, maar verloor alleen maar meer terrein. Na ongeveer twintig kilometer bedroeg zijn achterstand op het peloton al ruim vijf minuten. Voortdoen bleek geen optie voor de Nederlander en dus kneep hij op een gegeven moment in de remmen.

En zo komt in de twaalfde rit een einde aan zijn Tour de France. Jakobsen moest eerder dit seizoen ook al opgeven in de Giro d’Italia. Eerder konden we al de opgaves noteren van Michele Gazzoli, Michael Mørkøv (Astana Qazaqstan), Casper Pedersen (Soudal Quick-Step), Mads Pedersen (Lidl-Trek), Aleksandr Vlasov (Red Bull-BORA-hansgrohe), Tim Declercq (Lidl-Trek), Alexis Renard, Ion Izagirre (Cofidis), Fred Wright (Bahrain Victorious).

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.