Tour 2024: Wilco Kelderman gevallen op schouder, arm en knie in eerste etappe
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 15:06

Tour 2024: Wilco Kelderman gevallen op schouder, arm en knie in eerste etappe

Wilco Kelderman is in de openingsetappe van de Tour de France ten val gekomen. Dat was niet te zien op de tv-beelden, maar is wel via verslaggevers in de karavaan naar buiten gekomen. De Nederlandse klimmer van Visma | Lease a Bike zou bijgestaan zijn door de ronde-arts. De schade valt mee volgens ploegleider Merijn Zeeman.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Er waren tijdens de internationale uitzending van de openingsrit van de Tour de France geen beelden te zien van een eventuele valpartij van Kelderman. Die kwamen later wel naar buiten via NBC Sports. Oud-renner en verslaggever Christian Vande Velde zag hoe Kelderman in de afdaling terugkeerde naar het peloton na een valpartij.

Te zien is hoe de schouder van Kelderman flink gehavend is. “Oeh, zijn linkerkant is flink geraakt. Zijn schouder, linkerarm en linkerknie zijn allemaal geschaafd. Het lijkt erop alsof zijn schouder de hardste klap heeft gekregen”, aldus Vande Velde. Kelderman kon zijn weg wel vervolgen na een bezoek aan de koersdokter en bidonnen meenemen naar zijn ploegmaats vooraan in het peloton.

Ploegleider Merijn Zeeman heeft aan de NOS laten weten dat het ‘oké’ gaat met Wilco Kelderman na zijn valpartij.

Reactie Kelderman 
Met een diepe zucht kwam Wilco Kelderman in Rimini over de finish. “Ik gleed gewoon onderuit, dat is superbalen. Ik volg mijn voorganger, eigenlijk niets geks, en ik glijd gewoon weg”, vertelde hij tegen de NOS. “De benen zijn wel goed, maar het kan natuurlijk beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.