Tour 2024: Geen breuken voor gevallen Biniam Girmay, kan Tour vervolgen
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2024 om 20:12

Tour 2024: Geen breuken voor gevallen Biniam Girmay, kan Tour vervolgen

Goed nieuws uit het kamp van Intermarché-Wanty. Hun kopman Biniam Girmay heeft bij een valpartij in de finale van de zestiende etappe geen breuken opgelopen. De Eritreeër kan dan ook gewoon starten in de zeventiende etappe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Biniam kneuzingen heeft aan zijn rechterschouder, elleboog en knie, maar geen breuken. Voor zijn blessures aan zijn rechterelleboog waren twee hechtingen nodig. Ondanks deze tegenslag toont Biniam zich strijdlustig en is hij klaar om te koersen morgen”, maakte de Belgisch ploeg via sociale media bekend.

Door zijn val kon Girmay niet meesprinten, waardoor hij zijn voorsprong op Jasper Philipsen, die de rit won, in het puntenklassement flink zag krimpen. De 24-jarige renner heeft nu nog 32 punten voorsprong op de Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.