Tour 2024: Geen breuken voor Mads Pedersen na val, deelname etappe zes nog onzeker
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 20:36

Tour 2024: Geen breuken voor Mads Pedersen na val, deelname etappe zes nog onzeker

Mads Pedersen heeft aan zijn valpartij in de finale van de vijfde etappe van de Tour de France geen breuken overgehouden. In de hectische finale kwam de Deen in de verdrukking door zijn concurrenten en kon hij contact met de hekken niet voorkomen. Hoewel er geen breuk is vastgesteld, houdt de ploeg een slag om de arm voor deelname aan de rit van donderdag.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Lidl-Trek laat via de eigen kanalen weten dat Mads Pedersen bij de crash een zware klap op zijn linkerschouder en rug te verduren heeft gekregen. Zo kwam de Deen haard in aanraking met de hekken en het asfalt en kreeg hij ook de wielen van Axel Zingle tegen zich aan, terwijl de Fransman over hem heen sprong. De eerste röntgenfoto’s brachten echter geen breuken aan het licht.

De ploeg geeft verder aan dat hij vannacht in de gaten wordt gehouden. Pas morgenochtend kan een definitieve beslissing worden genomen over de vraag of hij ook aan de start van etappe zes kan staan. Voor Lidl-trek is de valpartij van hun kopman een flinke klap. Een groot deel van de ploeg is gebouwd rondom de Deen, die ondanks zijn val nog wel tweede staat in het puntenklassement. Hij volgt op acht punten van de leider, Biniam Girmay.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.