Tour 2024: Gehavende Primoz Roglic moet de strijd staken
Foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 11:20

Tour 2024: Gehavende Primoz Roglic moet de strijd staken

Primoz Roglic kan niet meer van start in de dertiende etappe van de Tour de France. De Sloveense kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe ondervindt te veel last van de gevolgen van zijn valpartij van gisteren, zo laat zijn ploeg weten via sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op een tiental kilometer van de streep gebeurde de ongelukkige valpartij. Alexey Lutsenko kwam ten val door een obstakel op de weg, dat nota bene niet aangegeven was. Roglic ging vervolgens tegen de vlakte aan de rechterkant van de weg, maar aan de linkerkant vielen er ook een hoop renners. Na afloop klonken de signalen vanuit de ploeg al niet heel positief.

“Primoz is nauwkeurig onderzocht door ons medisch team na de etappe van gisteren en vanochtend opnieuw”, klinkt het bij de ploeg. “Daaruit is de beslissing voortgevloeid dat hij niet meer zal starten vandaag, om te focussen op zijn komende doelen. We wensen hem een spoedig herstel.”

Roglic gold als een van de grote favorieten voor het podium in de eindklassering van deze Tour. Tot zijn valpartij stond de Sloveen op een keurige vierde plaats, op 2:15 van leider Tadej Pogacar. Ook in de elfde etappe kwam Roglic al ten val in een afdaling richting aankomst, toen nog zonder erg.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.