Tour 2024: Girmay wordt teruggezet bij tussensprint, maar doet alsnog goede zaken
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 juli 2024 om 13:20

Tour 2024: Girmay wordt teruggezet bij tussensprint, maar doet alsnog goede zaken

Biniam Girmay kwam in de vijftiende etappe van de Tour de France naar Plateau de Beille als eerste door bij de tussensprint. De Eritreeër werd echter teruggezet in de uitslag, aangezien hij volgens de jury in de sprint van zijn lijn afweek. Toch doet de rappe man van Intermarché-Wanty uitstekende zaken in de strijd om groen.

Girmay wordt teruggezet van de eerste naar de derde plek en pakt zo alsnog vijftien punten voor het puntenklassement. De drievoudig etappewinnaar kwam eigenlijk als eerste door bij de tussensprint in Marignac na bijna veertig kilometer koers, maar week daarbij wel flink van zijn lijn. Michael Matthews kon zo niet voluit sprinten en uitte dan ook zijn frustraties.

De wedstrijdjury ging mee met Matthews en besloot Girmay op de vingers te tikken voor zijn onreglementaire sprint. Girmay zal er ongetwijfeld niet heel erg van balen. Omdat het een sprint was met een groepje van drie, betekent dat een derde plaats. Na Matthews en zijn ploeggenoot Louis Meintjes, die de lead-out verzorgde. Nog altijd 15 punten erbij dus voor de groenetruidrager.

Omdat zijn enige overgebleven rivaal voor groen, Jasper Philipsen, geen punten wist te pakken, loopt Girmay alleen maar verder uit in het nevenklassement. Het verschil is nu 91 punten in het voordeel van Girmay.

Ben je niet in staat om de vijftiende etappe naar Plateau de Beille te zien? Dan kan je altijd terecht in het WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.