Tour 2024: Nieuw spektakel? Grote kans op waaiers in etappe acht
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 10:11

Tour 2024: Nieuw spektakel? Grote kans op waaiers in etappe acht

Waaieralarm! Tijdens de achtste etappe van Semur-en-Auxois naar Colombey-les-Deux-Eglises is het verre van ondenkbaar dat we waaiers gaan zien. De wind staat namelijk nagenoeg perfect om er een slopende etappe van te maken. 

Al snel na de start in Semur-en-Auxois zal de wind een kracht van 4 Beaufort hebben. De wind zal uit het westen komen, waardoor de renners die langszij of schuin in hun rug krijgen. Door de hoge snelheid van de wind krijgen we een perfect scenario voor waaiers. In de finale, de laatste 25 kilometer, is dat wel anders. De renners kunnen daarbovenop ook regen verwachten. 

Eerder in deze Tour de France zagen we al even waaiervorming. Dat was in de zesde etappe naar Dijon, toen een aantal grote namen gelost werden. Het meest opmerkelijke was echter dat Tadej Pogacar als enige van zijn team in de eerste waaier zat. Heeft dat Visma | Lease a Bike geïnspireerd om het zaterdag nog een keer te proberen?

Op X zet Toms Skujins de verwachtingen wat kracht bij. “De echte Tour de France begint vandaag pas. De dag na een individuele tijdrit kan voor verrassingen zorgen. Zeker als er wat regen bij komt kijken kan dat ervoor zorgen dat we een harde koers gaan krijgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.