Tour 2024: INEOS Grenadiers heeft meerdere troeven, maar Carlos Rodríguez is de kopman
Carlos Rodríguez - foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 12:10

Tour 2024: INEOS Grenadiers heeft meerdere troeven, maar Carlos Rodríguez is de kopman

INEOS Grenadiers heeft voor de komende Tour de France niet een van de topfavorieten in huis. De Britse formatie beschikt echter wel over de nummer vijf van vorig jaar, Carlos Rodríguez. Hij is de kopman van de ploeg. Daarnaast reizen ook Egan Bernal, Tom Pidcock en Geraint Thomas af naar Florence voor het Grand Départ. Laurens De Plus zorgt voor de Belgische inbreng.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Rodríguez werd vorig jaar niet alleen vijfde in de Ronde van Frankrijk, maar won toen ook de bergetappe naar Morzine, over de Joux Plane. De laatste maanden in de 23-jarige Spanjaard ook goed bezig. Hij werd tweede in de Ronde van het Baskenland, won de Ronde van Romandië en was vierde in het Critérium du Dauphiné. In die laatste rittenkoers schreef hij bovendien de slotrit op zijn naam.

“Na een sterk en consistent seizoen, zal Carlos het team aanvoeren in Frankrijk”, zegt Performance Director Scott Drawer. “Carlos blijft indruk op ons maken in koers, maar ook met zijn professionalisme en houding op en naast de fiets. Naast hem hebben we de kracht en Tourervaring van Egan, terwijl Tom en Geraint steun kunnen bieden, maar ook agressief kunnen koersen en het de concurrentie lastig maken.”

Bernal, Pidcock en Thomas
Terwijl Rodríguez het Critérium du Dauphiné reed, betwistten Tom Pidcock en Egan Bernal de Ronde van Zwitserland. Pidcock eindigde in die rittenkoers als zesde, Bernal als vierde. Laatstgenoemde heeft – na een lange revalidatie met de nodige ups en downs – de weg naar boven weer gevonden. De Colombiaan stond dit jaar al op het podium van O Gran Camiño en de Ronde van Catalonië. In beide koersen werd hij derde.

Geraint Thomas, de Tourwinnaar van 2018, was dan weer derde in de Ronde van Italië. De Brit wil na een zware Giro vooral zijn ploeggenoten ondersteunen in de Tour en zal tegelijkertijd mikken op een ritzege. Ook Laurens De Plus, Michał Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo en Ben Turner zullen in de eerste plaats een dienende rol hebben.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.