donderdag 4 juli 2024 om 18:04

Tour 2024: Jasper Philipsen gedeclasseerd vanwege insluiten Wout van Aert

Jasper Philipsen is na afloop van de zesde etappe van de Tour de France gedeclasseerd vanwege een onreglementaire sprint. De snelle man van Alpecin-Deceuninck eindigde in Dijon als tweede achter Dylan Groenewegen, maar wordt dus teruggezet in de uitslag. Hij staat nu als nummer 107 in de uitslag.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen kreeg in de laatste rechte lijn een uitstekende lead-out van Mathieu van der Poel. Het duo zat aan de rechterkant van de weg, maar er was nog wel een gaatje bij de boarding. Wout van Aert probeerde daar in te duiken. Philipsen deed de deur echter dicht, waardoor zijn landgenoot van Visma | Lease a Bike niet meer voluit kon sprinten. Om die reden is Philipsen nu gedeclasseerd.

Omdat Philipsen is gedeclasseerd, schuift Biniam Girmay op naar de tweede plaats in de daguitslag. De Eritrese groenetruidrager doet daarmee goede zaken voor het puntenklassement. Ondertussen is Fernando Gaviria, die als vierde de eindstreep passeerde, de nieuwe nummer drie geworden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.