Tour 2024: Jasper Philipsen zegt sorry tegen Wout van Aert na declassering in Dijon
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 10:51

Tour 2024: Jasper Philipsen zegt sorry tegen Wout van Aert na declassering in Dijon

Jasper Philipsen heeft nog een keer gereageerd op zijn declassering in rit zes van de Tour de France, ditmaal via Instagram. De Belgische sprinter zegt in de post sorry tegen Wout van Aert, die hij hinderde in de massasprint. Philipsen benadrukt wederom dat er geen enkele intentie was om zijn landgenoot in gevaar te brengen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik gisteren gedeclasseerd ben na een zeer hectische sprint”, opent Philipsen op Instagram. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan Wout van Aert. Het was op geen enkele manier mijn bedoeling om hem in te sluiten of hem met opzet tussen de barrières te dwingen. Zoals elke sprinter ben ik supercompetitief en wil ik elke sprintetappe winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.”

“Wat wij als sprinters doen, is als “poker met de hoogste inzet”, maar ik zou nooit bewust zo rijden dat het andere renners in gevaar zou brengen”, gaat hij verder. “Ik kan niet zeggen dat er geen contact zal zijn, want dat hoort allemaal bij het sprinten op het hoogste niveau. En er is geen hoger niveau dan in de Tour de France. Ik zal blijven proberen zo snel en eerlijk mogelijk te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.