Tour 2024: Tadej Pogacar ziet Juan Ayuso opgeven, die ondanks positieve coronatest nog van start ging
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 14:25

Tour 2024: Tadej Pogacar ziet Juan Ayuso opgeven, die ondanks positieve coronatest nog van start ging

Update Juan Ayuso is gestart in rit dertien van de Tour de France ondanks een positieve coronatest. De Spanjaard van UAE Emirates, die al snel tijdens de etappe van vrijdag in de problemen kwam, voelt zich naar eigen zeggen wel oké. Dat meldt de Spaanse krant AS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens AS zou Ayuso zich de laatste dagen niet goed gevoeld hebben. Dat kan je ook in zijn uitslagen terugzien, de jonge klimmer verloor in de elfde etappe naar Le Lioran bijna vijf minuten ten opzichte van Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Zijn ploeg besloot niet lang daarna om Ayuso te testen op het coronavirus. Die test bleek positief te zijn.

Ayuso stapte echter niet uit koers, want door ‘lage positieve waarden was het toch oké om te starten’. Ayuso had duidelijk wel last van zijn coronabesmetting, want quasi meteen na het officiële startsein in rit dertien kwam hij in de problemen.

Update om 14.25 uur: Ayuso geeft op
Het zat er al aan te komen, maar nu is het ook officieel. Ayuso heeft opgegeven. De jonge renner moest na een goede 30 kilometer het peloton laten gaan, waarna een opgave onvermijdelijk was. Voor UAE Emirates is het de eerste renner die deze Tour de France moet verlaten. Ayuso stond op plaats negen in het algemeen klassement. Eerder vandaag gingen Primoz Roglic en Jesús Herrada niet van start.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.