Veroorzaakte manoeuvre Maxim Van Gils stevige val in volle sprint? “Er was zeker een gat”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 17:23

Veroorzaakte manoeuvre Maxim Van Gils stevige val in volle sprint? “Er was zeker een gat”

De sprint in Pau werd vrijdag ontsierd door een grote valpartij. In volle sprintvoorbereiding knalde Maxim Van Gils vol op Amaury Capiot, waarna laatstgenoemde heel wat renners meenam in zijn val. Onder meer Arnaud De Lie kwam zo niet aan sprinten toe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de slotkilometer wilde Van Gils zijn ploeggenoot De Lie nog in de voorste gelederen van het peloton brengen, maar de jonge Belg nam daarbij teveel risico’s. Hij probeerde in een gaatje te duiken en reed daarbij tegen Capiot aan. Capiot kwam ten val, net als een hele hoop andere renners.

Van Gils reageerde later zelf op het vooral bij Sporza. “Het was vrij hectisch. Arnaud zat ver, ik probeerde hem langs links naar voren te brengen. Iemand van Arkéa (Capiot, red.) zakte door en keek volgens mij naar achter. Er was zeker een gat, ik denk een halve meter. Ik ging zeker niet in een gat dat er niet is. Ik ben geen sprinter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.