Tour 2024: Mark Cavendish in tranen na laatste zware horde richting Nice
Tranen bij Mark Cavendish - foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2024 om 11:23

Tour 2024: Mark Cavendish in tranen na laatste zware horde richting Nice

Het was een ontroerend beeld aan de finish van de voorlaatste etappe van de Tour de France. Ruim veertig minuten na de binnenkomst van ritwinnaar Tadej Pogacar kwam een bijzonder geëmotioneerde Mark Cavendish – in het bijzijn van zijn ploeggenoten van Astana Qazaqstan – over de streep.

De Britse sprinter bolde in tranen van geluk over de finish, na een opnieuw zeer zware dag en strijd tegen de tijdslimiet. De inmiddels 39-jarige coureur slaagde er echter in – met dank aan zijn ploeggenoten Cees Bol, Davide Ballerini en Harold Tejada – om op tijd binnen te komen.

Cavendish doorstond zo de laatste zware dag in zijn vijftiende en allerlaatste Tour de France en dit deed hem zichtbaar veel. De spurter liet zijn emoties de vrije loop, in de wetenschap dat zijn Tourmissie er bijna opzit. Vandaag moet hij alleen nog een 33,7 kilometer lange tijdrit van Monaco naar Nice afwerken.

Eigen podiumhuldiging
De spurtbom zal na de tijdrit nog een groots afscheid krijgen van de organisatie van de Ronde van Frankrijk, vanwege zijn imposante carrière en vele successen in de Tour. Tussen de huldigingen van de groene trui en de gele trui in staat er een podiumhuldiging voor Cavendish op het programma, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het is voor Cavendish in meerdere opzichten een bijzondere Tour, aangezien hij in de eerste week geschiedenis schreef door voor de 35ste keer een etappe te winnen. Hij ging daarmee Eddy Merckx voorbij en mag zich nu de enige renner noemen met de meeste ritzeges in de Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.