Tour 2024: Mark Cavendish krijgt straf van UCI na wel zeer opvallend stayeren
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2024 om 19:29

Tour 2024: Mark Cavendish krijgt straf van UCI na wel zeer opvallend stayeren

Mark Cavendish heeft een tijdsstraf gekregen van de UCI nadat hij tijdens rit zes achter de auto’s terugkeerde in het peloton. Cavendish deed dat niet alleen achter de auto’s van de ploegleiders, maar ook achter die van de koersdirecteur. Naast een tijdsstraf heeft de ritwinnaar van woensdag ook strafpunten in het puntenklassement gekregen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Concreet gaat het om een tijdsstraf van 40 seconden en 10 strafpunten in het puntenklassement. Ook Alexey Lustenko, ploeggenoot van Cavendish, heeft een straf gekregen van de UCI. Hij krijgt er 20 seconden bij in het algemeen klassement en verliest 10 punten in het puntenklassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.