Tour 2024: Mathieu van der Poel in problemen in middenrif van zware openingsrit
Foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 16:21

Tour 2024: Mathieu van der Poel in problemen in middenrif van zware openingsrit

Het hoge tempo van UAE Emirates in de openingsrit van de Tour de France maakt slachtoffers. Een kleine 69 kilometer van de streep moest ook wereldkampioen Mathieu van der Poel eraan geloven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De echte finale begon ongeveer 75 kilometer voor de meet, want toen volgden vier serieuze klimmetjes in een tijdsbestek van 40 kilometer. De kopgroep begon met ruim vier minuten aan die finale, terwijl de ploeg-Bettiol in het peloton het tempo bepaalde. Klassementsteams met plannen moesten iets proberen op de zware Barbotto; UAE Emirates deed dat en gooide onder meer David Gaudu, Lenny Martinez, Kévin Vauquelin, Paul Lapeira, Arnaud De Lie, Stephen Williams en Michael Matthews overboord.

Vlak voor de top ging het ook voor wereldkampioen Mathieu van der Poel en Mads Pedersen te hard. De Deen kreeg meteen enkele ploegmakkers in steun en kon in de afdaling weer terug komen aansluiten. Van der Poel werd op grotere achterstand gereden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.