Tour 2024: Mathieu van der Poel lost uit het peloton in voorfinale tweede etappe
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 16:29

Tour 2024: Mathieu van der Poel lost uit het peloton in voorfinale tweede etappe

Net als tijdens de openingsetappe moet Mathieu van der Poel ook in de tweede etappe van de Tour de France richting Bologna het peloton laten gaan. De wereldkampioen besloot met nog 45 kilometer te gaan zijn eigen tempo te rijden op de Côte de Montecalvo van derde categorie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Nederlander van Alpecin-Deceuninck gaf vanmorgen voor de start van de tweede etappe al aan dat hij zich vandaag niet op een ritzege focuste. “Over het algemeen is het een iets minder zware rit, maar de laatste twee beklimmingen (San Luca, red.) zijn wel heel zwaar. Ik denk dat het de klimmers zullen zijn die het tegen elkaar zullen opnemen voor de zege. Ik kijk zelf al verder, zo is morgen is een belangrijke dag met Jasper Philipsen. We hebben de rit van vandaag niet echt aangestipt”, liet Van der Poel weten.

Van der Poel is niet de enige grote naam die tijdens de tweede etappe relatief vroeg moet lossen. Zo rijden ook Fabio Jakobsen en Mark Cavendish inmiddels op ruime achterstand van het peloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.