Tour 2024: Mathieu van der Poel kan Philipsen na twee(!) lekke banden niet ondersteunen
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 17:05

Tour 2024: Mathieu van der Poel kan Philipsen na twee(!) lekke banden niet ondersteunen

Mathieu van der Poel kende in de absolute slotfase van de derde Tour-etappe naar Turijn pech. De wereldkampioen reed lek op zo’n zes kilometer van de streep. In de slotkilometers probeerde de Nederlander terug te keren, maar tevergeefs.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel – die kreeg af te rekenen met liefst twee lekke banden – kreeg snel een nieuwe fiets en probeerde terug te keren, maar het bleek een onmogelijke opgave. Jasper Philipsen kon bij de eerste sprintkans dus niet rekenen op zijn droom lead-out.

De Vlaamse sprinter van Alpecin-Deceuninck kwam vanwege een valpartij in de voorlaatste kilometer zelf niet eens aan sprinten toe, en doet daarmee ook slechte zaken in de strijd om de groene puntentrui. Biniam Girmay wist de rit te winnen, voor Fernando Gaviria en Arnaud De Lie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.