Tour 2024: Maxim Van Gils moet ronde verlaten wegens positieve coronatest
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 17:01

Tour 2024: Maxim Van Gils moet ronde verlaten wegens positieve coronatest

Maxim Van Gils zal dinsdag niet aan de start verschijnen van de zestiende etappe van de Tour de France. De Belg heeft op de rustdag positief getest op het coronavirus en moet de ronde verlaten, zo meldt zijn ploeg Lotto Dstny via sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maxim Van Gils moet de Tour de France helaas verlaten, nadat hij positief heeft getest op corona”, schrijft de Belgische formatie op X. “Hij werd vanochtend wakker met zeer milde klachten. We wensen hem een ​​spoedig herstel!” Van Gils is de eerste renner van Lotto Dstny die moet opgeven in de 111e Ronde van Frankrijk.

De 24-jarige puncheur uit België is zeker niet de eerste coureur in het Tourpeloton die moet afhaken wegens een coronabesmetting. Michael Mørkøv, Juan Ayuso en Tom Pidcock gingen hem al voor. Verder zijn er ook de nodige renners die wegens ziekte de strijd moesten staken.

Van Gils ging goed van start in zijn tweede Tour de France. In de openingsrit naar Rimini kwam hij namelijk als vijfde over de finish. In de daaropvolgende etappes wist hij zich niet echt te onderscheiden, al zat hij in de gravelrit van en naar Troyes wel mee in de aanval. Hij stond na vijftien etappes 51ste in het algemeen klassement, op ruim twee uur van geletruidrager Tadej Pogacar.

Opspraak
Van Gils raakte enkele dagen geleden – na de rit met finish in Pau – nog in opspraak nadat hij in volle spurtvoorbereiding in aanraking kwam met Amaury Capiot, die hard tegen de grond ging en de Tour daags nadien moest verlaten. De valpartij bleef de gemoederen een tijdje bezighouden. Na kritiek van de sprintaantrekker van Arkéa-B&B Hotels aan het adres van Van Gils, besloot de coureur van Lotto Dstny uit te halen naar zijn landgenoot.

Van Gils werd door de wedstrijdjury wel als hoofdschuldige aangemerkt voor de crash in de finale naar Pau en kreeg een boete van 1.500 Zwitserse Frank en een aftrek van 60 UCI-punten.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.