Tour 2024: Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan) is eerste uitvaller
Gazzoli en Cavendish - foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 29 juni 2024 om 15:43

Tour 2024: Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan) is eerste uitvaller

De snikhete openingsdag in de Tour de France 2024 heeft al meteen een slachtoffer geëist in de vorm van een uitvaller. Michele Gazzoli heeft ruim 90 kilometer voor de finish al opgegeven en zorgt ervoor dat Astana Qazaqstan nu al met zeven verder moet.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de 25-jarige Gazzoli was deze Ronde van Frankrijk de eerste grote ronde uit zijn carrière, maar uitgerekend met een Grand Départ in zijn eigen land moet hij er al op de eerste dag de brui aan geven. “Het lijkt erop dat Michele veel last heeft gehad van de hitte”, meldt Astana Qazaqstan op sociale media.

De Italiaan was in de eerste koersuren vooral bezig met het steunen van kopman Mark Cavendish, die al op de eerste beklimming in de problemen kwam. Gazzoli was een van de Astana-renners die Cavendish daarna bijstond om het tijdverlies te beperken, maar hij moest dat zelf bekopen met een DNF.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.