Tour 2024: Movistar met Enric Mas, Oier Lazkano én sprinter Fernando Gaviria, geen Rémi Cavagna
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 09:57

Tour 2024: Movistar met Enric Mas, Oier Lazkano én sprinter Fernando Gaviria, geen Rémi Cavagna

Movistar trekt met meerdere doelen naar de Tour de France. De Spaanse ploeg beschikt met Enric Mas over een klassementsrenner, maar het neemt ook sprinter Fernando Gaviria mee. Oier Lazkano zit ook in de selectie.

Enric Mas presteert zeker niet dramatisch in 2024, maar écht imponeren doet hij voorlopig ook nog niet. Hij was vijfde in de Ronde van Catalonië, zesde in de Ronde van Romandië en zevende in de Ronde van Zwitserland. De 29-jarige Spanjaard komt vaak echter het beste uit de verf in grote rondes. Zo was hij al drie keer tweede in de Vuelta a España en eindigde hij in 2020 vijfde in de Tour de France. Een jaar later eindigde de klimmer als zesde.

De 24-jarige Oier Lazkano was een van de revelaties van het klassieke voorjaar. Hij won de Clásica Jaén, werd derde in Kuurne-Brussel-Kuurne en liet zich ook in veel andere kasseikoersen zien. De veelzijdige renner toonde zich onlangs ook in het Critérium du Dauphiné. Hij werd daar vijfde in de tijdrit, vierde in de bergrit naar Samoëns 1600 en negende in het algemeen klassement.

Fernando Gaviria reed dit jaar al de Giro d’Italia, maar zal dus ook van start gaan in de Tour de France. De sprinter boekte in de Ronde van Italië overigens geen grote successen. Hoewel de Colombiaan zes keer bij de eerste tien reed, finishte hij geen enkele keer bij de eerste drie. Het wordt voor Gaviria zijn tweede deelname aan de Tour de France. Bij zijn debuut in 2018 won hij twee etappes.

Geen Cavagna
De selectie van Movistar bestaat verder uit Spaans kampioen Alex Aranburu, Nelson Oliveira, Davide Formolo, Javier Romo en Gregor Mühlberger. Voor Rémi Cavagna, die gehoopt had erbij te zijn bij het Grand Départ, was uiteindelijk geen plaats in de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.