Tour 2024: Op zondag 7 juli begint Vive le Vélo weer op Sporza
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 14:49

Tour 2024: Op zondag 7 juli begint Vive le Vélo weer op Sporza

Wanneer begint Vive le Vélo weer op Sporza? Dat is een van de grote vragen die wielerliefhebbers zichzelf stelden in de openingsweek van de Tour de France. Door het EK voetbal was het wielerprogramma van de VRT dagenlang niet te zien, maar op zondag 7 juli is het voor het eerst weer te zien.

Presentator Karl Vannieuwkerke is de vaste presentator van het EK voetbal-programma én ook het gezicht van Vive le Vélo. De afgelopen weken had het voetbal voorrang bij de VRT. Een bewuste keuze, liet de publieke omroep weten aan het AD. “Ook vanuit budgettair oogpunt. Zo’n voetbalavond laat in veel gevallen geen ruimte voor een uurtje Vive le Vélo. Zeker niet gezien de onvoorspelbaarheid van wedstrijden met verlengingen, die een uitzending aar bijna middernacht kunnen duwen.”

Vanaf zondag 7 juli is het zover, dan zal Karl Vannieuwkerke aan de kop van de Vive le Vélo-tafel zitten op VRT1. De uitzending begint dan om 20.00 uur. Daarna zal elke avond een nieuwe uitzending van het wielerpraatprogramma volgen. De uitzendtijden verschillen, omdat dinsdag en woensdag de halve finales van het EK voetbal veel aandacht opeisen. Vive le Vélo is die dagen extra vroeg, namelijk om 19.50 uur. Alle uitzendtijden vind je in onze tv-gids Wielrennen op TV.

Bij de NOS is wel gekozen om, ondanks het EK voetbal, dagelijks De Avondetappe uit te zenden tijdens de Tour de France. Op dagen dat er voetbalwedstrijden zijn op NPO1, wordt het praatprogramma uitgezonden op NPO3 en ’s nachts herhaald op NPO1. Als er geen voetbal is, dan is De Avondetappe op de late avond te zien op het hoofdkanaal van NPO1.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.