Tour 2024: Phil Bauhaus teruggezet in uitslag na gevaarlijke actie in sprint
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 juli 2024 om 09:12

Tour 2024: Phil Bauhaus teruggezet in uitslag na gevaarlijke actie in sprint

Na de vijfde etappe van de Tour de France ging het vooral over Mark Cavendish, die in Saint Vulbas geschiedenis schreef door zijn 35ste ritzege te boeken in de Ronde van Frankrijk. Minder goed nieuws was er voor Phil Bauhaus: de Duitser werd namelijk gedeclasseerd vanwege een onreglementaire sprint.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bauhaus kon in een zeer hectische finale geen hoofdrol vertolken en kwam slechts als zestiende over de finish. En daar bleef het niet bij: de wedstrijdjury tikte de Duitser na afloop nog op de vingers wegens een onreglementaire sprint.

Volgens de jury week de coureur van Bahrain Victorious in de sprint af van zijn lijn en bracht hij hiermee een andere renner in gevaar. De 29-jarige Bauhaus werd teruggezet naar de laatste plek (171ste) van het peloton waar hij deel van uitmaakte. Ook moet hij een boete betalen van 500 Zwitserse Frank en kreeg daarbovenop nog eens dertien punten in mindering voor het puntenklassement.

Er was in aanloop naar de eindsprint in Saint Vulbas veel te doen over de verraderlijke aankomst in het Franse plaatsje. Op 300 meter van de streep volgde er namelijk nog een (flauwe) bocht. Het resulteerde uiteindelijk ook in een vrij chaotische sprint, met een valpartij van Mads Pedersen tot gevolg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.