Tour 2024: Primoz Roglic betrokken bij grote valpartij in finale rit twaalf
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 16:55

Tour 2024: Primoz Roglic betrokken bij grote valpartij in finale rit twaalf

Een grote valpartij heeft het peloton opgeschrikt in de finale van rit twaalf van de Tour de France. Alexey Lutsenko ging als eerste tegen de grond en nam heel wat renners mee in zijn val. Onder meer Primoz Roglic en Jarrad Drizners lagen erbij.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Op een tiental kilometer van de streep gebeurde de ongelukkige valpartij. Lutsenko kwam ten val door een obstakel op de weg, dat nota bene niet aangegeven was. Roglic kwam vervolgens als een van de eerste ten val aan de rechterkant van de weg, maar aan de linkerkant vielen er ook een hoop renners.

Voor Roglic, die al snel aankeek tegen een achterstand van meer dan een minuut, is het zijn tweede val in twee dagen tijd. De Sloveen werd gisteren nog in dezelfde tijd gezet als Remco Evenepoel door de 3 kilometer-regel, maar zijn val in rit twaalf gebeurde verder van de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.