Tour 2024: Remco Evenepoel komt in illuster rijtje na fraaie tijdritzege
Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 18:24

Tour 2024: Remco Evenepoel komt in illuster rijtje na fraaie tijdritzege

Een etappe in een grote ronde winnen is sowieso al bijzonder, zelfs voor Remco Evenepoel. Een tijdrit winnen in een grote ronde is nog minder renners gegeven, laat staan renners die in alle grote rondes een of meerdere chronoproeven op hun naam  hebben weten te schrijven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de statistici van ProCyclingStats is Evenepoel namelijk pas de 16e renner die dit weet te flikken. Jacques Anquetil, niet voor niets ‘Monsieur Chrono’ genoemd, was in 1963 de eerste die dit huzarenstukje voor elkaar bokste. Ook andere wielergrootheden als Eddy Merckx, Felice Gimondi, Bernard Hinault en Francesco Moser slaagden erin.

Daarnaast zien we nog de Belgen Michel Pollentier en Freddy Maertens die eveneens zowel in de Giro, de Tour als de Vuelta een tijdrit wisten te winnen. De enige Nederlandse man die dit presteerde is Tom Dumoulin. Hij wist in 2016 zijn tijdrittrilogie te voltooien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.