Tour 2024: Remco Evenepoel ziet ploegmaat Casper Pedersen opgeven
Pedersen op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 19:29

Tour 2024: Remco Evenepoel ziet ploegmaat Casper Pedersen opgeven

Een fikse tegenvaller voor Remco Evenepoel en Soudal Quick-Step na slechts drie etappes in de Tour de France. Casper Pedersen ging in de slotfase van de derde rit naar Turijn onderuit en liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. De Deen moet de Ronde van Frankrijk dan ook al verlaten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op iets minder dan vijftien kilometer van de finish werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van Casper Pedersen. De 28-jarige renner uit Denemarken maakte op een onaangename manier kennis met het Italiaanse asfalt. Pedersen leek meteen al flink gehavend en bleef ook even zitten, maar stapte uiteindelijk toch weer op de fiets.

Pedersen wist vervolgens op karakter de finish te bereiken in Turijn, als allerlaatste, op net geen tien minuten van ritwinnaar Biniam Girmay. Na de finish kwam zijn ploeg echter al snel met slecht nieuws. Soudal Quick-Step heeft inmiddels via sociale media laten weten dat Pedersen bij zijn val zijn sleutelbeen heeft gebroken.

De onfortuinlijke Pedersen zal in het ziekenhuis van Herentals verder worden onderzocht. “In het ziekenhuis zal vervolgens een traject voor zijn verdere medische behandeling en herstel worden uitgestippeld”, schrijft zijn werkgever op X.

Pedersen is de tweede uitvaller in de 111e Tour de France, nadat de Italiaan Michele Gazzoli op de openingsdag wegens maag- en darmproblemen al de strijd moest staken. Het uitvallen van Pedersen is een gevoelig verlies voor Soudal Quick-Step en kopman Remco Evenepoel. Die laatste is zo een belangrijke pion kwijt.

Soudal Quick-Step moest zaterdag – vlak voor het begin van de openingsrit – al een eerste tegenvaller incasseren. Jan Hirt – die in de bergen een belangrijke rol moet vertolken in dienst van Evenepoel – kwam nog voor de start ten val nadat hij bleef haken achter een rugzak van een toeschouwer. De Tsjech hield er drie gebroken tanden aan over en het is maar de vraag of hij dinsdag – in de eerste Alpenrit – alweer over zijn beste benen beschikt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.