Tour 2024: Renners finishen vandaag na een bocht op 300 meter van de streep
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 12:48

Tour 2024: Renners finishen vandaag na een bocht op 300 meter van de streep

De vijfde etappe van de Tour de France zal eindigen met een nieuwe clash tussen de rappe mannen, zo is toch de verwachting. De sprinters kunnen zich opmaken voor een snelle finale en een toch wel gevaarlijke laatste kilometer. Op 300 meter van de streep volgt er namelijk nog een bocht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Belgische sportverslaggever Christophe Vandegoor – die als commentator bij Sporza Radio ook dit jaar weer aanwezig is in de Tour – reed vanochtend al over het parcours van de slotkilometers van de vijfde etappe. Hem viel op dat de finish in Saint-Vulbas toch niet zonder gevaar is.

“Heel brede wegen en een lange rechte finishlijn. Weet je wat, dat is nogal makkelijk, we leggen de streep na de bocht…”, laat hij weten via X. Op de beelden is te zien dat er op 300 meter van de finish nog een laatste ‘doordraaibocht’ volgt, waardoor de renners de streep pas zien met nog 200 meter te gaan. Dit zou weleens kunnen leiden tot chaotische taferelen.

De laatste kilometer, met de bocht op goed 300 meter van de finish

In de vijfde etappe van Saint-Jean-De-Maurienne naar Saint-Vulbas geldt overigens de 4 kilometer-regel. De ASO experimenteert tijdens de Tour de France met het oprekken van de 3 kilometer-maatregel. In veel etappes kunnen klassementsrenners vanaf 3 kilometer voor het einde opgelucht ademhalen, maar in verschillende Tourritten wordt de ‘veilige zone’ opgerekt naar vier of zelfs vijf kilometer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.