Tour 2024: Opgave Tom Pidcock vanwege corona-klachten, ook zieke Boivin naar huis
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2024 om 12:03

Tour 2024: Opgave Tom Pidcock vanwege corona-klachten, ook zieke Boivin naar huis

INEOS Grenadiers moet in de Tour de France verder zonder Tom Pidcock. De Britse alleskunner heeft last van coronaverschijnselen en stapt daardoor uit de wedstrijd. Dat is een flinke tegenvaller voor Pidcock, die zich in de Tour optimaal wilde voorbereiden op de Olympische Spelen van Parijs.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige Pidcock begon nog met klassementsambities aan de Ronde van Frankrijk, maar hij verloor in de eerste bergetappe over de Galibier al meer dan elf minuten. Dat gaf hem de ruimte om in de graveletappe naar Troyes voor de aanval te kiezen. In die rit werd hij vanuit de aanval nipt geklopt door medevluchter Anthony Turgis.

In de tweede week kampen steeds meer en meer renners met ziekteverschijnselen. Het coronavirus lijkt weer rond te gaan en zorgt bij meerdere renners voor klachten. Zo werd Geraint Thomas vrijdag in een aparte teamauto naar de start gebracht en bleef hij weg uit de ploegbus. Pidcock heeft nu nog twee weken om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Parijs. Hij verdedigt eerst zijn titel op de mountainbike (29 juli) en gaat ook nog van start in de wegwedstrijd (3 augustus).

Update 12.54 uur
Vlak voor de etappe meldde ook Israel-Premier Tech nog een opgave: Guillaume Boivin gaat wegens ziekte niet meer van start in de bergetappe naar Pla d’Adet.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.