Tour 2024: Tranen in volgwagen EF na behalen gele trui, Intermarché-Wanty door het dolle heen na zege Girmay
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 10:02

Tour 2024: Tranen in volgwagen EF na behalen gele trui, Intermarché-Wanty door het dolle heen na zege Girmay

Het was maandag een bijzondere dag voor EF Education-EasyPost. Het Amerikaanse team pakte met Richard Carapaz de gele trui in de Tour de France. Dat leidde tot een emotioneel moment in de volgwagen van het team. Bij Intermarché-Wanty was het ook groot feest in de ploegleiderswagen. Zij pakten met Biniam Girmay namelijk de ritzege.

Op beelden die EF Education-EasyPost op sociale media heeft geplaatst, zien we hoe ploegleider Charles Wegelius in spanning afwacht of Carapaz daadwerkelijk de gele trui heeft gepakt. “Please…”, horen we hem hopen. Als dan het verlossende nieuws binnenkomt, blijft Wegelius relatief rustig, maar het is duidelijk dat het hem veel doet. De oud-prof slaat zijn handen voor het gezicht, moet een traantje laten en omhelst vervolgens zijn collega-ploegleider Andreas Klier innig.

Visbeek door het dolle heen
In de ploegleiderswagen van Intermarché-Wanty wachtten ze de uitslag van de etappe ook vol spanning af. Toen duidelijk werd dat Biniam Girmay de overwinning naar zich toe had getrokken, gingen Aike Visbeek en zijn collega’s los. “We pakken ‘m! We pakken ‘m! Historie! Historie! Wat een team!”, riep Visbeek uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.