Tour 2024: Twee Belgen in selectie van Lidl-Trek, Pedersen en Ciccone speerpunten
Bauke Mollema is er niet bij - foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 10:10

Tour 2024: Twee Belgen in selectie van Lidl-Trek, Pedersen en Ciccone speerpunten

Lidl-Trek trekt zonder Nederlanders naar de Tour de France. Ook Bauke Mollema is niet geselecteerd voor La Grande Boucle. De Amerikaanse formatie heeft met Mads Pedersen en Giulio Ciccone twee speerpunten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij Lidl-Trek rijden momenteel drie Nederlanders: Bauke Mollema, Sam Oomen en Daan Hoole. Laatstgenoemde betwistte dit jaar al de Giro d’Italia en bereidt zich momenteel voor op de Olympische Spelen. Mollema en Oomen zijn niet opgeroepen voor de Ronde van Frankrijk. Het is voor de 37-jarige Mollema het tweede jaar op rij dat hij niet mee mag naar de Tour. Oomen, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Lidl-Trek, wacht nog altijd op zijn debuut in de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Ciccone en Pedersen
Heel verwonderlijk is het niet dat Lidl-Trek zijn Nederlanders thuislaat voor de Ronde van Frankrijk. Het team beschikt namelijk over veel meer sterke renners. Klassementsrenner Tao Geoghegan Hart moet de Tour missen na een val in het Critérium du Dauphiné, maar Giulio Ciccone is er wel bij. De Italiaan won vorig jaar de bolletjestrui.

Daarnaast is er natuurlijk Mads Pedersen, de grote ster van het team. De sterke sprinter schreef in 2023 de Tourrit naar Limoges op zijn naam. Dit jaar boekte hij al acht zeges. Zo was hij onder meer de beste in Gent-Wevelgem (waar hij Mathieu van der Poel versloeg) en de openingsrit van het Critérium du Dauphiné.

Twee Belgen, geen Kirsch
Terwijl Lidl-Trek geen Nederlanders aan het vertrek brengt van de Tour, vaardigt het wel twee Belgen af: Tim Declercq en Jasper Stuyven. Die laatste vervangt de geblesseerde Alex Kirsch. Daarnaast bestaat de ploeg uit Carlos Verona, Toms Skujins, Ryan Gibbons en Julien Bernard.

“Hoewel we enkele veranderingen hebben maken in onze oorspronkelijk selectie vanwege ziekte en blessures, heb ik ongelofelijk veel vertrouwen in de kracht van ons Tour de France-team”, zegt ploegleider Steven de Jongh op de ploegsite. “Omdat Tao helaas niet kan starten, hebben we extra steun toegevoegd voor Mads Pedersen om voor etappezeges te gaan. Maar we hebben ook een team samengesteld met op hun eigen manier veel ervaring en talent.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.