Tour 2024: UAE Emirates pakt dankzij Pogacar meeste prijzengeld, Evenepoel verdient flinke som voor Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 09:35

Tour 2024: UAE Emirates pakt dankzij Pogacar meeste prijzengeld, Evenepoel verdient flinke som voor Soudal Quick-Step

UAE Emirates heeft de voorbije Ronde van Frankrijk 806.810 euro aan prijzengeld binnengeharkt. Daarmee verdiende de ploeg van Tourwinnaar Tadej Pogacar de meeste premies van alle ploegen. Red Bull-BORA-hansgrohe is hekkensluiter met 16.710 euro.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vorig jaar was Jumbo-Visma nog de absolute grootverdiener in de Tour de France. De teller van het Nederlandse team stopte toen op 664.280 euro. Nu staat Visma | Lease a Bike, de opvolger van Jumbo-Visma, als nummer twee in de rangschikking met een bedrag van 356.220 euro. Het overgrote deel daarvan (250.400 euro) is opgehaald door kopman Jonas Vingegaard, die als tweede eindigde in de Tour en de rit naar Le Lioran won.

Bij UAE Emirates is het relatieve aandeel van Tadej Pogacar ook heel groot. De Sloveen verdiende maar liefst 621.180 euro voor het team. Dat deed hij door onder meer zes etappes én het eindklassement te winnen.

Evenepoel pakt flinke som voor Soudal Quick-Step
De derde ploeg op de lijst is Soudal Quick-Step, dat 247.860 euro opstreek. Ook hier was de kopman verantwoordelijk voor een groot deel van het bedrag. Remco Evenepoel werd derde in het eindklassement en schreef de eerste individuele tijdrit op zijn naam. Daarnaast won hij de witte trui, wat hem ook nog eens 20.000 euro opleverde. Zijn totaal kwam daarmee op 166.870 euro.

Het Intermarché-Wanty (108.760 euro) van groenetruiwinnaar Biniam Girmay is naast UAE Emirates, Visma | Lease a Bike en Soudal Quick-Step het enige team dat ook meer dan een ton aan prijzengeld heeft verdiend. Een team als Red Bull-BORA-hansgrohe kwam daar bijvoorbeeld lang niet aan. De Duitse ploeg, die onderweg Aleksandr Vlasov en kopman Primoz Roglic verloor, is hekkensluiter met 16.710 euro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.