Tour 2024: Visma | Lease a Bike trekt even waaiers in chaotische rit, Pogacar en Evenepoel alert
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 14:22

Tour 2024: Visma | Lease a Bike trekt even waaiers in chaotische rit, Pogacar en Evenepoel alert

Wat een start van de dertiende etappe van de Tour de France! Schaduwfavoriet Adam Yates schoof mee in de vroege vlucht, waarna Visma | Lease a Bike het peloton in waaiers trok. Tadej Pogacar en Remco Evenepoel waren alert en schoven mee.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Rit dertien van de Ronde van Frankrijk begon meteen met een knaller. Een grote groep aanvallers reed weg, met daarin onder meer wereldkampioen Mathieu van der Poel en Yates. Laatstgenoemde staat niet dicht in het algemeen klassement, maar Visma | Lease a Bike besloot toch om op kop te gaan rijden. Meer zelfs, toen de wind even goed stond, trokken ze waaiers.

Tadej Pogacar en Remco Evenepoel waren alert en schoven mee met de mannen van Jonas Vingegaard. Even leek de kleine groep de sprong te maken naar de kopgroep, maar na een tijdje viel het dan toch stil. De groep met favorieten werd weer ingerekend door het peloton, waar INEOS Grenadiers het gevaar had gezien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.