Tour 2024: Warm en droog in de Pyreneeën, tropische temperaturen in slotweek
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2024 om 09:16

Tour 2024: Warm en droog in de Pyreneeën, tropische temperaturen in slotweek

De renners in de Tour de France krijgen echt zomers weer voorgeschoteld in de aankomende laatste week. Maar eerst wachten voor het peloton twee bergetappes, met aankomst bergop, in de Pyreneeën. Weeronline deelt met ons de weersverwachtingen voor de komende Touretappes.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zaterdag gaat de etappe naar onder andere de Col du Tourmalet. De zon schijnt flink en het blijft droog. De temperatuur stijgt in Saint-Lary-Soulan naar 21 graden”, doelt meteoroloog Rico Schröder op de slotklim naar Pla d’Adet. “Op hoogte is het vanzelfsprekend enkele graden minder warm. Op de top bij de finish is het een graad of 14.”

“Zondag tijdens de bergetappe naar Plateau de Beille is het een flink stuk warmer. De zon schijnt flink en het kwik loopt op naar ongeveer 28 graden. Wederom is het op de diverse cols enkele graden minder warm met waarden veelal rond 18 graden.”

De slotweek, met meerdere etappes in de Alpen en op zondag 21 juli een slottijdrit naar Nice, begint met zomers weer. Tropisch zelfs. “Na de rustdag gaan de renners dinsdag naar Nîmes. Het wordt dan nog een flink stuk warmer. Tijdens de gehele etappe is het tropisch warm met temperaturen van 30-35 graden. In de finishplaats kan het 36 graden worden”, aldus de Weeronline-specialisten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.