Tour 2024: Wout van Aert, Matteo Jorgenson en Laurens De Plus komen ten val in tweede etappe
zondag 30 juni 2024 om 15:18

Tour 2024: Wout van Aert, Matteo Jorgenson en Laurens De Plus komen ten val in tweede etappe

Wout van Aert is tijdens de tweede etappe van de Tour de France gevallen. Op een kleine negentig kilometer van de finish ging de Belg onderuit, samen met onder meer Matteo Jorgenson en Laurens De Plus. Allen konden ze hun weg vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De val gebeurde net voor de tussensprint, halverwege de rit. De drie gevallen renners zaten achterin het peloton. Van Aert scheurde bij de val zijn broek en liep een schaafwond op aan zijn rechterzijde. Hij stak echter meteen zijn duim op, ten teken dat er niets ernstigs aan de hand was. Later ging de renner van Visma | Lease a Bike bij ronde-arts langs.

De impact bij De Plus was groter. De renner van INEOS Grenadiers had meerdere schaafwonden. Dat gold ook voor Matteo Jorgenson, die vooral zijn elleboog bezeerd leek te hebben. Net als Van Aert werd hij verzorgd door de ronde-arts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.