dinsdag 29 november 2016 om 08:56
‘Tour de France 2018 over onverharde stroken in Bretagne’
De route van de Tour de France 2017 is onlangs pas gepresenteerd en nu sijpelen al de eerste geruchten binnen over het Tourparcours van 2018. Volgens France Blue is de organisatie bezig met een etappe over de onverharde wegen van de Tro-Bro Léon.
Volgend jaar brengt de Tour geen bezoek aan het schiereiland Bretagne, maar de Bretonse wielerfans hoeven niet te treuren want een jaar later zou Tourorganisator ASO drie etappes in Bretagne willen plannen.Volgens France Blue is een rit tussen Lorient en Pointe du Raz bijna rond, daarin zouden zo’n dertig kilometer over grintwegen wegen leiden. Het gaat daarbij om dezelfde paden als in de Tro-Bro Léon. De route van de Tour de France 2018 wordt eind volgend jaar officieel gepresenteerd.
- deze etappe
- aankomst op Mur de Bretagne of evt Cote de Cadoudal
- tijdrit (evt weer een ploegentijdrit) of sprintrit
Elk soort parkoers dat het peloton uit elkaar trekt, maakt het er feitelijk veiliger op. Je ziet alleen wel vaak, dat de stormloop naar zo'n strook gevaarlijk kan zijn. Dan is een kleiner peloton toch okee? Mits 22x9 dan niet gevolgd wordt door 24 of 25x8, zoals RV terecht stelt.
Wel wordt melding gemaakt dat er waarschijnlijk een etappe komt tussen Lorient en la Pointe du Raz over 30 km onverharde wegen die deel uitmaken van de wedstrijd ‘trophée France Bleu Breizh Izel’. Dat is in het zuidelijk deel van het departement Finistère; De Tro-Bro Léon wordt verreden in het noordelijk deel van dit departement, ruim 100 km verderop.
Als wielerredacteuren kunnen we moeilijk om het Frans heen, mocht ik een tip kunnen geven, leerde zelf veel van de assimil zelfstudie methode frans zonder moeite, gaat vrij snel en is lekker afwisselend.
(sorry voor eerdere typo's)
aan voor veldwegen en minder renners in de ploegen.
Komen er in 2019 alleen nog maar individuele renners aan het vertrek
met een tube om de nek .
het wordt steeds gekker , maar beslist niet veiliger voor de renners .
Da’s tenminste een goede tip.
Nu is het dus verwijzen naar een originele bron zonder het te (kunnen) lezen maar het gewoon overnemen, inclusief spelfouten en inhoudelijke onjuistheden, van een niet nader genoemde site. Vroeger noemden ze dat broddelwerk bij mij op school. Bij jou ook?
Jacco, als millenial met een opleiding KPI heb je het al zo druk met op twitter naar nieuws speuren. En buiten is het koud he.
Dankjewel WF voor de verbeterde user experience!