donderdag 1 maart 2018 om 21:33
‘Tour de France neemt afscheid van podiummissen’
De Tour de France is van plan om tijdens podiumceremonies geen gebruik meer te maken podiummissen. De Britse krant The Times meldt dat organisator ASO voorbereidingen heeft getroffen om afscheid van deze traditie te nemen.
La Grande Boucle volgt hiermee de Vuelta a España, dat vorig jaar al afscheid namen van de dames die na afloop de winnaars feliciteerden. Ook de Tour Down Under en de wedstrijden van Flanders Classics doen het al enige tijd zonder podiummissen. In andere sporten kondigden recent dartbond PDC en de Formule 1 aan te stoppen met walk-on girls.
Xistnc heeft het over het feit dat we met z'n allen steeds betuttelender worden.
helemaal niks mag meer, er is namelijk altijd iemand die zich ergens beledigd over kan voelen.
Konden we tot voor een paar jaar gelden niet voor mogelijk houden dat er zelfs mensen beledigd zouden worden door de aanduiding van man/vrouw toiletten, is nu echt alles in het vizier.
We eindigen als eenheidsworsten, er is straks maar één type kledingstuk voor zowel man, vrouw en gender neutraal. Ongeacht kleur, ras, geloof, uiterlijk enz. Alles waar ook maar iets van verschil uit blijkt moet weg. De betutteling ten top.
Ik verwacht binnenkort een groep feministen die protesteren over de voetgangerslichten. Enkel mannen mogen daar oversteken.
Tuurlijk zijn er best tradities die tegen het licht gehouden mogen worden of ze nu wel helemaal in orde zijn in de huidige tijd.
Maar we slaan volkomen door. Al dat politiek correcte geleuter. Mensen zijn nu eenmaal verschillend. Daarom hebben we voorkeuren voor welk werk we willen doen, maar ook hoe we onze vrije tijd willen invullen. Dat heet smaak.
We zijn niet hetzelfde, en dat is niet erg, zolang we elkaar in de waarde laten.
Maar in deze huidige maatschappij willen we eenheidsworsten creëren. Iedereen moet hetzelfde zijn. Bijzondere prestaties worden juist geleverd door mensen die anders durven zijn dan hun omgeving.
Wellicht een hype een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit zichzelf versterkende mechanisme kan zijn dat iets dat zich als een ogenschijnlijk verwaarloosbare kleinigheid voordoet, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel.
Wanneer was het overigens in het 'katholieke' Nederland (rofl) strafbaar om als katholiek met een niet katholiek te trouwen? Want dat heeft mijn ouders niet tegengehouden en ik loop toch al weer aardig wat decennia's rond.
Als het bij één verandering bleef wel ja. Maar het gaat maar door. En ik zeg echt niet dat ik tegen verandering ben. Times are changing, en sommige dingen kunnen echt niet, maar we moeten niet overdrijven.
Enkel een huldigingsceremonie niet, maar het is het zoveelste wat we willen veranderen, en steeds omdat er ergens iemand zich beledigd voelt. En we vragen ons niet af of dit terecht is of omdat iemand lange tenen heeft en nergens meer tegen kan.
Na deze ceremonie komt het volgende er weer aan.
Daar gaat het mij om. Niet om deze ceremonie, dat zal me worst wezen, of er nu knappe vrouwen bijstaan of niet, ik kijk die ceremonie toch niet. Het gaat mij er meer om dat er ergens iemand over roeptoetert en hoppa, afschaffen! En o wee als je durft te zeggen dat je het daar niet mee eens bent. Dan word je direct weggezet als iemand die discrimineert en pek en veren is je deel.
Volgende in het rijtje.
Ik praat wel eens met een vrouw. De mening van de vrouwen in mijn omgeving is, laat ons zelf eens bepalen wat we willen doen en wat niet.
Jij stelt het symplistisch voor door te stellen dat het iets ouderwets is dat verdwijnt. Maar door te stellen dat de tegenstanders zelf maar eens met een vrouw moeten praten geef je toe dat het eigenlijk wel gewoon rond al dan niet discrimineren gaat.
Een organisatie die grotendeels bestaat uit mannen gaat beslissen dat het gegeven van podiummissen beledigend is naar vrouwen toe. Werd de mening van de dames in kwestie eigenlijk wel gevraagd? Discrimineer je niet net meer door een mooie en goedbetaalde job, die door dames waarschijnlijk met heel veel plezier wordt uitgevoerd, weg te nemen?
Voor de miss-kwestie bestaat een eenvoudige lakmoesproef.
Zou je willen dat je dochter het deed?
- NEE : natuurlijk niet, laat ze zelf gaan fietsen of haar studie afmaken.
- JA : ze heet Ivanka en ik ben Donald.
En het komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De F1, darts ook o.a. De ASO is eerder een late volger.
Probleem is vaak dat als je tegen afschaffing bent van iets, dat je die mening niet mag hebben en je gelijk uitgemaakt wordt voor racist, seksist of waar het net over gaat.
Wat je laatste stuk betreft: dat is dus precies wat ik bedoel, zo bekrompen als wat.
Je moet voor afschaffen zijn, anders ben je een type Trump.
Slaat he-le-maal nergens op.
Ik vind niet dat vrouwen worden gediscrimineerd als ze daar staan. Zoals Geraint al zegt, misschien staan ze daar wel met een goed salaris. Ik heb een dochter van 15 en ja, die mag dat van mij doen. Niets mis mee.
En dan ben ik in jouw ogen, en in de ogen van alle tegenstanders, direct een achterlijke idioot.
Wie de schoen past trekke hem aan.
Dan lees je niet goed denk ik. Ik zeg later dat mij de ceremonie worst zal wezen.
Je moet er zorgvuldiger mee omgaan, zie de reactie van Geraint.
Als iemand zich meldt dat ie ergens moeite mee heft moet je dat eerst grondig onderzoeken, zoals ik ook al aangaf.
Mijn god, zou je willen dat je dochter het deed? Is er iets wat wij niet weten misschien? Zijn ze verplicht om s'avonds van hotel naar hotel langs te gaan om renners en organisatie een nummertje te geven?
Het is bloemen, champagne en drie kussen aan een renner geven. Er zijn in mijn ogen slechtere jobs voor mijn dochter te vinden.
De job van podiummiss als een stuk vuil zien, dat is pas discrimineren. Volgens mij zijn die dames zelf ook trots op wat ze doen.
Persoonlijk vind ik overigens dat je als vrouw zelf de keuze moet hebben. Net zoals ik een kroeg moet kunnen starten waar je mag roken als ik dat zo wil opstarten.
Je laatste punt slaat wat mij betreft niet altijd ergens op. Je leeft in een maatschappij, elkaar aanspreken op gedrag is doodnormaal. Als mijn buren bij me op de stoep staan dat de muziek te hard staat kan ik 'm prima zachter zetten. Bij jou moet dr politie komen voor een onderzoek? Kleine moeite toch..
Nee, je doet aanname na aanname. je interpreteert het op jouw wijze en misschien schrijf ik niet duidelijk genoeg kan ook. In ieder geval lullen wij volledig langs elkaar heen. Lijkt mij dus een zinloze discussie, want jouw laatste punt bedoel ik dus absoluut niet. Jij hebt echt totaal geen idee van wat ik bedoel.