Tour de France-ritwinnaar Alexis Vuillermoz (35) kondigt afscheid aan
Vuillermoz wint de Tourrit op de Mûr-de-Bretagne - foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 11:52

Tour de France-ritwinnaar Alexis Vuillermoz (35) kondigt afscheid aan

Voor Alexis Vuillermoz is 2024 zijn laatste jaar als profwielrenner. De 35-jarige Fransman beëindigt zijn carrière aan het einde van het seizoen, laat hij weten op Instagram.

“Met veel emoties en trots kondig ik aan dat 2024 mijn laatste profseizoen zal zijn”, schrijft Vuillermoz. “Er wachten nog geweldige wedstrijden op me en ik zal alles blijven geven, zodat ik zonder spijt kan stoppen.”

Vuillermoz werd in 2013 prof bij Sojasun, waar hij eerder al stage had gelopen. In 2014 kwam hij in de WorldTour terecht, bij AG2R La Mondiale. Hij reed zeven jaar voor dit team, waarna hij in 2021 de overstap maakte naar Total Direct Energie, het huidige TotalEnergies. Voor die formatie fietst hij nog altijd.

Mûr-de-Bretagne
In totaal wist Vuillermoz negen profzeges te boeken. Zijn grootste overwinning dateert van 11 juli 2015, toen hij de achtste etappe van de Tour de France op zijn naam schreef. Hij was die dag de beste op de Mûr-de-Bretagne. Op zijn palmares staan verder onder de Tour du Limousin 2017 en rit twee van het Critérium du Dauphiné 2022.

Naast zijn overwinningen, behaalde de puncheur ook enkele ereplaatsen in grote klassiekers. Zo reed hij tweemaal top-tien in de Waalse Pijl (zesde in 2015 en tiende in 2022) en werd hij zelfs vierde in de Ronde van Lombardije van 2017. Datzelfde jaar werd hij ook dertiende in het eindklassement van de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.